Taylormade, M6 D-type driver 12 graden, Lite

Merk:
Taylormade
Artikelnummer:
CDTMM6D120A
Voorraad:
Voorraad
Taylormade
€ 529,00
De M5 en M6 serie bevat de nieuwste technologie van Taylormade, namelijk de 'Speed injected twist face' om nog meer balsnelheid te creëren. Is de gewenste shaft/loft combinatie niet beschikbaar? Vraag naar de mogelijkheden of kom langs in de winkel voor een professionele clubfitting.

Selecteer uw variant


Taylormade, M6 D-type
Begin vorig jaar introduceerde TaylorMade Twist Face, een zeer lichte (met het blote oog niet zichtbare) buiging van het clubblad. Waarom? Het zou moeten helpen om te compenseren voor een bal hoog op de teen (hook) en laag op de hiel (slice). Deze technologie komt terug in 2019, maar met iets extra's, namelijk een clubblad dat eigenlijk 'illegaal' is als het gaat om flexibiliteit/trampoline effect. Het motto van de nieuwe lijn is dan ook 'Everybody gets faster...'

Nét legaal: Speed Injected Twist Face
Om de driver toch binnen de grenzen van wat is toegestaan te houden heeft TaylorMade een substantie geïnjecteerd in het clubblad (zie de twee rode 'schroefjes' in onderstaande afbeelding) om de driver precies op de grens van wat is toegestaan terug te brengen. Zie het als een soort 'fine-tuning' - de ene driverkop krijgt meer 'resin' (=hars) ingespoten dan de ander - waarmee TaylorMade als doel heeft om elke golfer een driver te geven die nét legaal is.

M5 of M6?
Volgens TaylorMade heeft de M5 een sweetspot die 66% groter is dan de M3 (2017) en zelfs 100% groter vergeleken met de M1 (2015). In de M5 en M5 Tour (435cc) drivers kan je door middel van twee gewichtjes (10 gram) gewicht verplaatsen naar teen of hiel (balvlucht draw/fade) en naar voor of achter (balvlucht hoog/laag). De loft is ook met twee graden - omhoog & omlaag - aan te passen.

Vergeleken met de M5 is het clubblad van de M6 driver, het andere model in de lijn voor 2019, net iets groter. Om precies te zijn 1 millimeter. Als je je driver graag fijn wilt afstellen is de M5 een betere optie dan de M6, die in principe wat geschikter is voor de hogere handicapper die zoekt naar extra afstand in plaats van extra aanpasmogelijkheden.

De zool van de M6 is een stuk lichter nu deze volledig van koolstofvezel is gemaakt. Het bespaarde gewicht is verplaatst naar een plek lager en verder achterin het clubhoofd voor meer vergevingsgezindheid en een hogere lancering. Naast de standaard M6 is er ook een M6 D-Type driver. Die 'D' staat voor draw en is daarmee aantrekkelijk voor spelers die wat extra hulp kunnen gebruiken in de strijd tegen de slice.
Taylormade, M6 D-type
Artikelnr. CDTMM6D120A
Merk Taylormade
Teamkleding nodig? Bekijk ons mooie aanbod!  Lees meer.....